Злонамереният софтуер, водещ до кражба на данни и други измами,

...
Злонамереният софтуер, водещ до кражба на данни и други измами,
Коментари Харесай

Половината злонамерени файлове идват по имейл


Злонамереният програмен продукт, водещ до кражба на данни и други измами, най-често идва от имейлите
(снимка: CC0 Public Domain)

Приблизително половината (49%) от общия брой зловредни файлове идват от имейл трафика, съгласно изследване на Positive Technologies, което проучва данни от 18 пилотни плана по внедряване на технологията PT Sandbox.

Около една трета (31%) от всички рискови файлове са открити в мрежовия трафик. Един на всеки пет (20%) екземпляра злоумишлен програмен продукт се намират в споделени папки и складове или са качени за ръчен обзор посредством уеб интерфейса.
още по темата
Изпълнимите файлове с уголемение.exe са най-често срещаните, като на тях се падат 52% от зловредния програмен продукт, открит в имейли, и 46% от рисковия програмен продукт, извлечен от мрежов трафик.

Други 17% от зловредния програмен продукт имат разширения.html и.htm, до момента в който към 15% се популяризират с разширения.doc (включително.docx,.docm) и.xls (.xlsx,.xlsm), сочат още резултатите от изследването, което записва общо 122 фамилии рисков програмен продукт и повече от 1800 злонамерени файла.

Най-често нападателите маскират писмата си като претенции за изясняване на цените на артикули или услуги (35%), известия за заплащане (20%) и поръчка (17%), за доставка на документи и артикули (13%).

Според отчета, троянските коне заемат лъвския дял от общия размер на зловредния програмен продукт – 91%. Освен това огромна част от образците се оказват шпионски програмен продукт – почти 32%. Кражбата на идентификационни данни заема към 21%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР