Златото винаги се е възприемало като една от най-сигурните възможности

...
Златото винаги се е възприемало като една от най-сигурните възможности
Коментари Харесай

Страните, в които най-много се вълнуват от цената на златото

Златото постоянно се е възприемало като една от най-сигурните благоприятни условия за предпазване на спестявания. Това не постоянно е 100% обезпечено, тъй като през последните 10 години имаше интервали, в които цената му внезапно се покачваше, само че в следствие също по този начин внезапно спадаше. Малко след световната финансова рецесия жълтият доблестен метал се разменяше за над 1800 $ на тройунция през 2011 година В следствие обаче цената му се намали и в продължение на близо 10 години тази стойност в никакъв случай не се възвърне. Нейното дъно бе по-малко от 1200 $ за тройунция към 2016 година, което прави 40% спад по отношение на записания исторически връх.

От средата на 2018 година обаче цената на златото още веднъж стартира да се покачва и краткотрайно даже надвиши 2000 $ за тройунция в средата на предходната година. От тогава до през днешния ден още веднъж има известно намаление до 1840 $ за тройунция сега. Характерно е, че цената му бързо се контролира, тъй като колкото повече се повишава тя, толкоз повече мините за злато стартират да обезпечават повече предложение.

Общото злато в обращение се прави оценка на 9.2 трлн. $. Много огромна част от търговията на злато в действителност съставлява разнообразни финансови принадлежности – като фючърси или борсови фондове на фирмите от сектора – търговци или производители на злато.

Кои са най-големите пазари на злато, къде хората най-вече се интересуват от цената на благородния метал?

на Physicalgold демонстрира, че с над 3,7 млн. търсения на месец Индия е страната, в която има максимален интерес към тази инвестиция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР