Златолина Мукова е съдружник във фонда за рисков капитал NEVEQ.

...
Златолина Мукова е съдружник във фонда за рисков капитал NEVEQ.
Коментари Харесай

Лекторите на Fintech Summit: Как се одобрява финансиране - Златолина Мукова

Златолина Мукова е съучастник във фонда за рисков капитал NEVEQ. Тя има богат опит в дяловото вложение, изключително в сфери като започващи компании, финансов мениджмънт и ръководство на активи. Преди да се причисли към NEVEQ, е била изпълнителен шеф на " Евроинс иншурънс груп ", финансова корпорация, която закупи няколко компании и оперира в района на Балканите. По-рано ръководи започваща компания за аутсорсинг на бизнес процеси, която след това е добита от " Телетех ". Също по този начин е била зам.-министър на превоза и известията, отговаряща за европейската интеграция, финансовия мениджмънт и покупко-продажби по преструктуриране, в държавното управление на Симеон Сакскобурготски от 2001 до 2005 година Била е и част от управителния екип на капиталовата компания Europa Capital Management.

Фондът NEVEQ (New Europe Venture Equity) е основан през 2006 година главно с вложения от Европейската банка за възобновяване, а вторият NEVEQII фонд – през 2011 година, със средства от Европейския капиталов фонд. В портфолиото са 18 компании като FinAnalytica, FootballScout и Vayant, която беше продадена през предходната година на американската PROS Holdings за 35 млн. $.

Златолина Мукова ще бъде преподавател на първата конференция Fintech Summit, която се провежда от " Капитал " и ще се организира годишно. На конференцията ще бъдат обсъждани опциите и провокациите пред бързо развиващия се свят на fintech промишлеността - новата стопанска система, която сплотява напъните на високотехнологичните компании и финансовия бранш и по данни на KPMG единствено през 2017 година е привлякла финансиране от $31 млн.

Форумът ще се организира на 30 май в Sofia Event Center.
Повече за събитието може да откриете на https://events.economedia.bg/en/event/81.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР