Златоград. Областният управител на Област Смолян Недялко Славов и кметът

...
Златоград. Областният управител на Област Смолян Недялко Славов и кметът
Коментари Харесай

Смолян: В Златоград бе направена първа копка на крайбрежна защитна стена на река Върбица

Златоград. Областният шеф на Област Смолян Недялко Славов и кметът на Община Златоград Мирослав Янчев сложиха началото на създаване на нова защитна стоманобетонна стена по левия бряг на река Върбица в кв. „ Изгрев ” на гр. Златоград. Това оповестиха от Община Златоград . Обектът ще се осъществя по Проект „ Трансгранично обмисляне и инфраструктурни ограничения за отбрана от наводнения “, който се финансира от Програмата за съдействие Interreg V-A Гърция – България 2014-2020 по Приоритетна ос 2: „ Устойчив и пригодим към климата трансграничен район ”, Инвестиционен приоритет 5b: Насърчаване на вложенията за справяне със характерни опасности, обезпечаване на резистентност при бедствия и създаване на системи за ръководство на бедствия.
Целта на плана е повишение равнището на отбрана против наводненията в трансграничната област на Гърция и България и изключително в региони с висока възможност от наводнения. Партньор по плана е Областна администрация Смолян. В главните действия на регионална администрация по плана са включени и построяването на нова защитна стоманобетонна стена по левия бряг на река Върбица в кв. „ Изгрев ” в Златоград и надграждане на стоманобетонна защитна стена в кв. „ Изгрев ” по левия бряг на река Върбица – сектора след моста на ул. „ Прогрес ”. Изпълнител на обектите в град Златоград е ДЗЗД „ Златоград 2018 “.
Областният шеф Недялко Славов изрече благодарности към всички, положили старания за случването на плана – за бързите решения от страна на кметовете и Общинските препоръки на Смолян, Златоград и Рудозем, на проектантите, на надзорниците, на целия екип. Славов пожела сполучлива и ползотворна работа на строителите, както и да бъдат приключени обектите качествено и в период.
В своето послание към присъстващите, Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев изрече своята признателност към държавното управление, в лицето на Областна администрация, за поддръжката, която общината получава при реализирането на редица планове и значими вложения, значими за обитаемоте места в района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР