Златната Симона Дянкова - капитан на българския ансамбъл по художествена

...
Златната Симона Дянкова - капитан на българския ансамбъл по художествена
Коментари Харесай

Симона Дянкова става почетен гражданин на Варна

Златната Симона Дянкова - капитан на българския отбор по художествена гимнастика, който завоюва олимпийска купа в Токио, ще бъде удостоена със званието " Почетен жител на Варна ".

Най-високото отличие ще получат също старши треньорът на тима Весела Димитрова и персоналният треньор на Дянкова - Филипа Филипова.

Предложението бе импортирано на изключителна сесия на локалния парламент от кмета на Варна Иван Портних и бе утвърдено единомислещо.

" Убеден съм, че историческата победа на нашите гимнастички, която направи по този начин, че Варна и България да се гордеят с тях, е публичната поддръжка и самопризнание, които подсигуряват приемането на това отличие ", се показва в претекстовете на кмета.

По традиция почетните звания за заслуги към града се връчват на гала в Летния спектакъл на празника на Варна - 15 август. Ще ги получат още трима видни варненци - началникът на ВВМУ " Никола Вапцаров " флотилен адмирал проф. Боян Медникаров, художникът Георги Лечев и корабният монтьор Едуард Тавитян, който през октомври 2019 година се хвърли в ледените води на Атлантика и избави паднал зад борда на ферибот пасажер.

Общинските съветници утвърдиха и носителите на почетни знаци. " За заслуги към Варна " – златен, ще получат Драматичният спектакъл " Стоян Бъчваров ", Детският фолклорен отбор " Българче " към Общинския детски комплекс, режисьорът Костадин Бандутов, ръководителят на фондация " Кор Кароли " и първи капитан на ветрохода " Калиакра " кап. Тома Томов, основателят на историческата поредност " Векове, пощи и обичаи " Борис Калинков и Костадин Вягов - диригент, държавник и състезател. Със " За заслуги към Варна " - сребърен, ще бъде отличен Пеню Златев, донесъл самопризнание за хандбала в града.

Почетен знак на кмета с лента ще получат и откривателите на метеорит, който неотдавна получи името Варна - доцент Веселка Радева, началник на Морската астрономическа обсерватория и Планетариум във ВВМУ, и Ани Фукита, гласоподава локалният парламент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР