Златен и сребърен медал спечелиха българските състезатели на световното първенство

...
Златен и сребърен медал спечелиха българските състезатели на световното първенство
Коментари Харесай

Пламена Миткова със злато на скок дължина

Златен и сребърен орден завоюваха българските състезатели на международното състезание за юноши и девойки под 20 години в Колумбия.

Пламена Миткова завоюва купата в скока на дължина на Световното състезание по лека атлетика до 20 години в Кали (Колумбия). Миткова заслужи златния орден откакто скочи 6,66 метра при третия си опит, постигайки най-хубав резултат в кариерата си досега.

Предишното най-хубаво достижение на българката бе 6,58 метра, които тя също записа през сегашния сезон.



Среброто остана за представителката на домакините от Колумбия Наталия Линарес, която скочи 6,59 м, а италианката Марта Амуин Амани се подреди трета с 6,52 м. Състезанието се организира при дъждовно време.

17-годишната Пламена Миткова стартира с 6,19 м, сгреши при втория си опит, само че в третия направи шампионския скок от 6,66. При четвъртия си опит българката също се приближи до предходното си най-хубаво достижение с 6,57 метра.

Това е първа купа за България от Световно състезание за младежи и девойки през 2018 година, когато Александра Начева стана шампионка на троен скок.



Още един национал завоюва орден в Кали. Божидар Саръбоюков стигна до среброто в скока на височина. Българинът, който е балкански първенец в дисциплината, записа 2,10 метра в третия си опит. Преди това той преодоля височини 2,00 и 2,05, като три пъти не съумя на 2,14 метра.

Шампион стана Брандън Потингер (Ямайка) с 2,14 м. Също със сребро се окичи Браян Раатс от Република Южна Африка, с който Саръбоюков подели второто място. Подобно на българина, Раатс преодоля 2,10 метра и сгреши на 2,14.

По-рано на шампионата Божидар Саръбоюков се класира на 11-о място в скока на дължина
 Европейският първенец на троен скок за юноши под 18 години Лъчезар Вълчев се класира десети в тази дисциплинираност на шампионата до 20 години в Колумбия записвайки резултат – 15,34 метра. Титлата завоюва Джейдън Хиберт (Ямайка) с връх на международните шампионати – 17,27 м. Втори и трети се подредиха надлежно Селва Тирумаран от Индия с 16,15 м и Виктор Морозов от Естония с 16,13 м. Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР