Златан Ибрахимович изигра мач номер 120 от Шампионската лига в

...
Златан Ибрахимович изигра мач номер 120 от Шампионската лига в
Коментари Харесай

Шест години по-късно - "Манчестър Юнайтед" пак се провали на "Санкт Якоб"

Златан Ибрахимович изигра мач номер 120 от Шампионската лига в своята кариера, само че и той не можа да помогне на своя " Манчестър Юнайтед " да избегне загубата при гостуването на " Базел ". Домакините завоюваха с минималното 1:0 посредством гол в 89-ата минута, нанасяйки първо проваляне на противника в тазгодишното издание на шампионата и едвам четвърта от старта на сезона.

" Червените дяволи " инкасираха проваляне на стадион " Санкт Якоб ", шест години откакто още веднъж бяха надиграни на това оборудване в груповата фаза през 2011-а, отпадайки преди елиминациите за сметка на траялия напред " Базел ". Сега отборът на Жозе Моуриньо се нуждаеше от точка, с цел да си обезпечи класиране на 1/8-финалите, само че преди последния кръг това към момента не е изцяло несъмнено, въпреки възможностите да не се случи да са нищожно дребни.

-->

Английският отбор доминираше тотално през първото полувреме, само че по този начин и не стигна до гол във вратата на домакините. Ромелу Лукаку и Антони Марсиал излязоха на чисти позиции, само че Томаш Вацлик се отличи със страхотни спасявания. Навършилият 30 години в деня на срещата Маруан Фелайни на два пъти стреля с глава, само че и неговите опити бяха отразени, единият от голлинията. Марсиал уцели греда след центриране, което не бе засечено от никого, а след изстрел на Маркос Рохо и рикошет топката още веднъж се отби от гредата, само че този път от напречната.

Рохо изигра първи мач за " Юнайтед " от април месец насам, откакто бе възобновен изцяло от тежка травма. Джеси Лингард пък записа дуел номер 100 за " алените дяволи ", а в състава на гостите имаше и още един рожденник - Крис Смолинг, който към този момент е на 28 години.

След почивката обстановката на терена се промени радикално. " Базел " подвигна темпото в офанзивите си, усили експанзията и на собствен ред стартира да основава рискови положения. Стражът на гостите Серхио Ромеро даже се намеси уверено на няколко пъти. В 74-ата минута Златан Ибрахимович влезе в игра, единствено с цел да стане очевидец от близко на победния гол на противника в 89-ата минута.

Точен бе Михаел Ланг, който засече центриране на Раул Петрета и хвърли в възторг почитателите по трибуните. Успехът е едвам трети за " Базел " в последните 10 семейства от Шампионската лига, само че той обезпечи актив от 9 точки на швейцарците. Чрез него отборът на Рафаел Вики още веднъж се изкачи на второ място след водача " Юнайтед " (12 т). ЦСКА Москва също има 9 точки, само че е трети, поради по-лоши индикатори в директните конфликти с " Базел ".

В последния кръг на 5 декември " Базел " гостува на " Бенфика ", а " Манчестър Юнайтед " излиза вкъщи против руснаците в търсене на най-малко точка, с цел да си обезпечи класиране и първото място.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР