Зимното попълнение на Ботев (Пловдив) Па Конате сподели пред Sportal.bg

...
Зимното попълнение на Ботев (Пловдив) Па Конате сподели пред Sportal.bg
Коментари Харесай

Новата звезда на Ботев Пловдив: Позитивно изненадан съм от футбола в България

Зимното попълнение на Ботев (Пловдив) Па Конате показа пред Sportal.bg усещанията си от трите месеца, прекарани в България. Той е на мнение, че клубът се е нормализирал след тежката обстановка, в която всички нови са пристигнали. Също по този начин Конате призна, че COVID-19 и двуседмичната карантина са го спрели да пътува с националния тим на Гвинея за двата квалификационни мача за Купата на Африканските народи против Мали и Намибия.

За усещанията му от българския футбол и идването му в Ботев?

Позитивно сюрпризиран съм от футбола в България. Има доста качество в този шампионат. От клуба търсеха състезател като мен и се оказа, че аз съм съвършен за ролята на ляв халф-бек. След това разговаряха с сътрудника ми и в този момент съм тук. Мисля, че българският футбол е по-агресивен, само че съдиите свирят доста елементарно нарушавания.

Какво мисли за обстановката в Ботев и българските футболисти?

Ситуацията беше даже по-лоша първоначално, когато пристигнах тук. Сега имаме здрава почва под краката си и всичко е наред. Ако продължаваме по този начин, обстановката ще се усъвършенства след изиграването на идните мачове. Мисля, че българските играчи имат доста качества. Над всички обаче са Димитър Тонев и Атанас Илиев. Тонев е неповторим гений, който може да стигне доста надалеч в своята кариера. Илиев е приказен нападател и към този момент означи много голове. Атмосферата в съблекалнята е доста е добра! Всички се разбираме отлично.

За работата му с Азрудин Валентич.

Той е приказен и доста интелигентен треньор. Тактически той е един от най-хубавите, които съм имал. Много е работлив и придирчив, което ми харесва.

За интервала му в Серия " А " в СПАЛ.

Периодът ми в Серия " А " беше учебен за мен. Получих скъп опит в едно от най-хубавите шампионати. Трябваха ми повече минути на терена и по тази причина бях пратен чартърен.

За националния тим на Гвинея.

Дори в този момент щях да пътувам с националния тим за два квалификационни мача за Купата на Африканските народи, само че поради ковид и това, че трябваше да изкарам двуседмична карантина, когато се прибера у дома, не ми беше разрешено да отида.

За упоритостите му с Ботев

Не означавам голове доста постоянно, само че ще трансформира това в Ботев. Имам още какво да покажа. Искам да отведа Ботев до върха, където заслужава да бъде. След това и в Европа. Това са упоритостите ми с този популярен клуб и ще ги реализираме.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР