Зимният трансферен пазар в Западна Европа бе затворен в полунощ

...
Зимният трансферен пазар в Западна Европа бе затворен в полунощ
Коментари Харесай

Трансферът на Фернандес в Челси е най-скъпият през зимата

Зимният трансферен пазар в Западна Европа бе затворен в среднощ на 31 януари. С привличането на Енцо Фернандес Челси счупи трансферния връх в Англия, като ще заплати на Бенфика 121 млн. евро (106,8 млн. паунда) за правата на международния първенец с Аржентина, който подписа контракт до 2031 година с лондончани.
Специализираният уебсайт transfermarkt.com напомня, че сумата за Фернандес, който на Мондиала в Катар взе наградата за " Най-добър млад състезател ", е с към 4 млн. евро повече от парите, които заплати Манчестър Сити на Астън Вила за крилото Джак Грийлиш през лятото на 2021 година
Трансферът е рекорден и за Португалия, и за Бенфика, който ще получи парите на няколко вноски, а 25% ще заплати на аржентинския Ривър Плейт, чийто младеж е Фернандес.
Челси обаче закъсня с изпращането на документите за Хаким Зиеш и прехвърлянето на мароканеца в ПСЖ пропадна, макар че той дойде в Париж, с цел да подпише.
Арсенал публично разгласи прехвърлянето на бразилеца Жоржиньо от Челси против 12 млн. паунда.
Манчестър Юнайтед притегли от Байерн Мюнхен австрийския национал Марсел Забитцер чартърен до края на сезона, само че без алтернатива за откупуване. Той ще замести дълго лекуващия се датски национал Кристиан Ериксен.
Тотнъм закупи португалеца Педро Поро от Спортинг Лисабон.
Клубовете от британската Премиър Лийг счупиха върха за зимни прехвърляния с изхарчени 815 млн. паунда по време на януарския прозорец, означи ДПА.
Брутните разноски, изхарчени през януари, са с 90% по-високи от предходния връх от 430 млн. паунда през 2018 година и съвсем 3 пъти повече от предходния януарския трансферен процорец - 295 млн. паунда.
Рекордът за целия сезон към този момент бе усъвършенстван - от 1,92 милиарда паунда, изразходени през лятото, като за първи път границата мина 2 милиарда до евентуалните 2,8 милиарда - нова най-висока сума в историята.
Зам.-директорът на Deloitte Sports Business Group Калъм Рос удостовери, че през януари е имало рекордни разноски за прехвърляния, надвишавайки цифрата от 2018-а. " По отношение на разноските за целия сезон 2022/2023, клубовете от Висшата лига към този момент са изразходили над 2,5 милиарда паунда ", добави Рос.
Клубовете от елитната британска дивизия сложиха и връх по чисти разноски за прехвърляния през януари с изхарчените 720 млн. паунда, надвишавайки 4 пъти предходния резултат от януари 2022-ра от 180 милиона.
В последните сезони се трансформира в наклонност британските тимове да превъзхождат, и то с доста, другите 4 топ шампионати - на Испания, Италия, Франция и Германия.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР