Зимният сезон ще приключи със 75% спад на туристопотока. Това

...
Зимният сезон ще приключи със 75% спад на туристопотока. Това
Коментари Харесай

Чакаме 75% спад на туристите през зимата


Зимният сезон ще завърши със 75% спад на туристопотока. Това разгласи пред публицисти в подножието на Мечи чал край Чепеларе вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която посети област Смолян, представена от БНР.

" Тук има удобни условия за претовареност , за самостоятелни резервации. Имаме доста дребни обекти за настаняване, къщи за посетители, вили, стаи. Те са заети на 100%. По отношение на потенциала на хотелите имаме забележителна незаетост. Тук е казусът, знаете, тъй че разчитаме и на резервациите, които ще бъдат в последния миг, и на уикенд пакетите. Възможности има за зимен туризъм сега ".

Истински рестарт на сезона се следи след новия снеговалеж и рухване на температурите, добави изпълнителният шеф на " Пампорово-АД " Мариян Беляков:

" Към момента 70% е отворена ски зоната с извънредно доста сняг - по метър и над метър тук-там, като следващата седмица чакам съвсем 100% отворена ски зона. Цените не престават да бъдат промоционални до 22-ри в това число ".

По мотив нарушаванията на противоепидемичните ограничения от обособени ресторантьори вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова сподели:

" Грешката на един е леке за целия отрасъл. Правителството доста интензивно следи обстановката. Наблюдаваме всекидневно бройките и сега, в който имаме трендове за тяхното понижаване,  несъмнено, ще стартират и диалози за разпределяне на ограниченията. Във вторник имам планувана среща с Асоциацията на заведенията ".

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР