Зимният сезон не протича съгласно очакванията, свързани най-вече със зимните

...
Зимният сезон не протича съгласно очакванията, свързани най-вече със зимните
Коментари Харесай

Ангелкова: Януари протича по-трудно за зимните ни курорти

Зимният сезон не протича според упованията, свързани най-много със зимните спортове. Това, което мога да разясня като данни, е че декември месец 2019 година имаме над 480 000 задгранични туристи - това са 9% повече спрямо миналата година. Това на процедура ни оказа помощ да приключим 2019 година, която беше извънредно сложна и с песимистични прогнози, с позитивно число. Над 9 300 000 туристи са посетили страната ни предходната година, което е растеж от 0.4%. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard в ефира на предаването "Неделята на NOVA ".

"Януари протича по-трудно за зимните ни курорти, главно разчитайки на неестествен сняг, което прави съвсем невероятно да се употребява целия потенциал на ски пистите. Това се следи в трите ни зимни курорта ", разкри тя.

"Нямаме индикации за отказали се туристи. В годините се опитваме да предлагаме комбинирани туристически артикули. Не инцидентно министерството се концентрира върху културния туризъм, балнео и спа туризма, вино и кулинария. Когато комбинираме туристическия артикул, въпреки и мъчно, съумяваме да адресираме това предизвикателство. Надяваме се да реализираме миналогодишните резултати, само че несъмнено ще бъде извънредно мъчно ", счита министърът.

"Непрекъснато следим какво се случва по зимните курорти. По отношение на лифтовете, ски пистите и другите уреди, през 2015 година приехме разпоредба за осведомителната обезпеченост, с цел да може да се управлява оптимално тяхното потребление. Заедно с КЗП следим дали операторите съблюдават тези условия. Изключително е значимо всички, които употребяват тези уреди, да слушат какво им се споделя ", предизвести Ангелкова.

Според нея 6 месеца са задоволителни, с цел да се изчистят противоречивите точки в Наредба Н-18 и да се намерят решения, с цел да действа вярно бранша.

"За да може да се вземе решение "за " или "против " и належащо да бъде изработен изчерпателен разбор. Това са поели като ангажимент да създадат специалистите. В Гърция ДДС-то е 28% и вървят към понижаване. Това е другият образец и го давам, с цел да стане ясно, че е значимо да се вършат разбори на пазаруването и предлагането. 9% имаме Данък добавена стойност в туризма. Ние ще спомагаме на бранша, с цел да се създадат нужните разбори ", съобщи Ангелкова.

Тя изясни, че в случай че в този момент пътуваме до Англия, не ни е необходим паспорт. Ангелкова добави, че даже има растеж на английски туристи.

По отношение на болестта с ковид от Китай, министърът на туризма увери, че са взети всички нужни ограничения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР