Зимният сезон не протича съгласно очакванията, свързани най-вече със зимните

...
Зимният сезон не протича съгласно очакванията, свързани най-вече със зимните
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: Януари протича по-трудно, защото разчитаме на изкуствен сняг, но нямаме отказали се туристи

Зимният сезон не протича според упованията, свързани най-много със зимните спортове. Това, което мога да разясня като данни, е че декември месец 2019 година имаме над 480 000 чуждестранни  туристи  - това са 9% повече спрямо миналата година.

Това на процедура ни оказа помощ да приключим 2019 година, която беше извънредно сложна и с песимистични прогнози, с позитивно число. Над 9 300 000  туристи  са посетили страната ни предходната година, което е растеж от 0.4%.

Това съобщи министърът на туризма  Николина  Ангелкова  в ефира на предаването " Неделята на NOVA ".

" Януари протича по-трудно за зимните ни курорти, главно разчитайки на неестествен сняг, което прави съвсем невероятно да се употребява целия потенциал на ски пистите. Това се следи в трите ни зимни курорта ", разкри тя, написа dunavmost.com.

" Нямаме индикации за отказали се  туристи . В годините се опитваме да предлагаме комбинирани  туристи чески артикули. Не инцидентно министерството се концентрира върху културния  туризъм , балнео и спа туризма, вино и кулинария. Когато комбинираме  туристи ческия артикул, въпреки и мъчно, съумяваме да адресираме това предизвикателство. Надяваме се да реализираме миналогодишните резултати, само че несъмнено ще бъде извънредно мъчно ", счита министърът.

" Непрекъснато следим какво се случва по зимните курорти. По отношение на  лифтове те, ски пистите и другите уреди, през 2015 година приехме разпоредба за осведомителната обезпеченост, с цел да може да се управлява оптимално тяхното потребление. Заедно с КЗП следим дали операторите съблюдават тези условия. Изключително е значимо всички, които употребяват тези уреди, да слушат какво им се споделя ", предупреди  Ангелкова .

Според нея 6 месеца са задоволителни, с цел да се изчистят противоречивите точки в Наредба Н-18 и да се намерят решения, с цел да действа вярно бранша.

" За да може да се вземе решение " за " или " срещу " и належащо да бъде изработен изчерпателен разбор. Това са поели като ангажимент да създадат специалистите. В Гърция ДДС-то е 28% и вървят към понижаване. Това е другият образец и го давам, с цел да стане ясно, че е значимо да се вършат разбори на пазаруването и предлагането. 9% имаме Данък добавена стойност в туризма. Ние ще спомагаме на бранша, с цел да се създадат нужните разбори ", заяви  Ангелкова .

Тя изясни, че в случай че в този момент пътуваме до Англия, не ни е необходим паспорт.  Ангелкова  добави, че даже има растеж на британски  туристи .

По отношение на болестта с ковид от Китай, министърът на туризма увери, че са взети всички нужни ограничения.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР