Зимният сезон е по-студен и неблагоприятен за отглеждане на растения,

...
Зимният сезон е по-студен и неблагоприятен за отглеждане на растения,
Коментари Харесай

Ако спазвате ТЕЗИ указания, ще имате прекрасна ЗИМНА градина

Зимният сезон е по-студен и неподходящ за развъждане на растения, само че това не значи, че с подобаващите грижи не можете имате чудесна зимна градина. За да се справите с растенията, е належащо да полагате съответните грижи, а какви са те – ще научите в идващите редове.

И по този начин: по какъв начин да проектирате зимната градина?
Така е вярно да се грижите за градината си през есента
Есента е идеалното време за копаене и подготовка на почвата, преди да замръзне и да спрат дъждовете. Също по този начин е подобаващ миг да пре...

Размери – определете с какъв брой място разполагате в двора – на широчина и дължина. Може да предвидите и височина, ако има високи дървета или шубраци, които биха могли да се окажат спънка.  Добре е зимната ви градина да бъде със междинни размери. Определете мястото съгласно това, което ще засадите в нея – зеленчуци, цветя или и двете. Може би имате потребност от по-малка градинка.

Вид – зимната градина може да бъде алуминиева или дървена. Изборът на един от двата детайла се свежда до вашите персонални желания и усет, както и от екстериора на къщата ви. Ако постройката има преобладаващо дърво, ще изберете дървена структура. Тя е по-скъпа от алуминиевата. Ако разполагате с по-малък бюджета, втората е за вас. Тя също е здрава и издръжлива на външния условия. Имате опция да изберете профил в друг цвят съгласно типа и цвета на къщата.

Стил – тук се дефинира в каква форма ще бъде зимната градина. Стилът може да бъде най-различен – в Г-образна форма, Викториански жанр, наклонена сграда и така нататък Може да изберете и самостоятелен дизайн, който да бъде съгласуван с пространството и формата на къщата ви. Важно е тя да се вписва и да добавя жилището ви.

Вид строителство – какви ще бъде стените на зимната градина – стъклена, тухлени, смесени. Това е ваше персонално желание. Може да изберете по-малки стени, открита панорама или изцяло стъклени стени. Заложете на естетиката, само че и на персоналния си усет, тъй като зимната градина би трябвало да радва вашите очи. Хубаво е да има достъп до слънчевите лъчи, тъй като естествената светлина е доста значима за растенията, без значение от техния тип.
Грижите, които би трябвало да поставим за градината през зимата
В края на февруари и началото на март е време да започнете подготовката за новия сезон. Ако има останал сняг, то разхвърляйте торфена п...

Вентилация – остава ви да решите дали да поставите вентилация, или не. Това е значимо, с цел да не се трансформира градината в парник и да бъде прекомерно топло. Нужно е да се несъмнено размера и типа на вентилационните отвори.

Нужно е да помислите за типа на вратата, прозорците, стъклата – тъмни или не. При построяването на зимна градина би трябвало да помислите за най-малките елементи, с цел да бъде оптимално функционална. Зимната градина с изключение на улеснение, е и ужасно интериорно допълнение на вашата къща. Дворът ви ще се трансформира в образцово място, от което всеки би се въодушевил.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР