Зимата е сезонът на настинките. Вижте кои зимни плодове помагат

...
Зимата е сезонът на настинките. Вижте кои зимни плодове помагат
Коментари Харесай

Кои зимни плодове помагат при настинки и какви са ползите от тях?

Зимата е сезонът на настинките. Вижте кои зимни плодове оказват помощ на организма ни през това време на годината.
Прочетете още
Дюля

Може да не е измежду най-популярните плодове, само че заради благотворното си влияние дюлята е незаменима при уравновесена диета. Дюлята е отличен източник на витамин С, който спомага за укрепването на имунната система.

Хората на диета за намаляване могат да ядат дюля без никакви терзания, защото този плод е с ниско наличие на захари и е превъзходен детоксикатор. Освен това дюлята има удобен резултат върху метаболизма, който има наклонност да се забавя през зимата.

Ананас

Тази витаминна бомба е зимен плод, защото защищава здравето ни по доста способи по време на интервали на мощно натоварване. Той съдържа доста огромно количество витамин С и е алкален, с което този плод ни защищава от заболявания и стрес.

По време на зимните студове или по-големи умствени натоварвания в офиса се предлага да се употребяват ананаси. Те съдържат огромно количество минерали и микроелементи, като по този метод форсират мисленето и понижават зимното минорно въодушевление.

Грейпфрут

Един от незаменимите цитрусови плодове през зимата, грейпфрутът става все по-популярен и то с основателна причина. Ако желаеме да останем здрави, грейпфрутът е един от най-хубавите плодове, които трябваа да се употребяват постоянно. Той е превъзходен укрепителен имунитета плод, по тази причина оказва помощ в битката с настинките. Освен това, той е отличен пречиствател на черния дроб и кръвта, а също по този начин понижава неприятния холестерол.

Банани

Много хора отхвърлят този плод заради малко по-високо наличие на калории. Въпреки това, бананът е прекомерно скъп, с цел да бъде подценен и има големи изгоди за здравето, изключително през зимните месеци. Продължителният мрак може да аргументи меланхолия, само че този резултат може да бъде уравновесен от триптофан, който се съдържа в бананите. Триптофанът има успокоителен резултат, което спомага за възстановяване на настроението ни.

Киви

Този кисел плод е един от обичаните през зимата, защото съдържа доста потребни хранителни субстанции. Едно от по-малко познатите му хранителни субстанции е бета-каротинът, който е доста потребен при ободряване на кожата, която има наклонност да побелява заради неналичието на слънчева светлина.

Друг забавен факт за кивито е, че заради наличието на лутеин то има удобен резултат върху зрението. Този плод също е цялостен с витамин С, повече от портокалите, а количеството на калий в кивито е същото като в банан.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР