Zenuity, компанията за разработване на софтуер за автономно и асистирано

...
Zenuity, компанията за разработване на софтуер за автономно и асистирано
Коментари Харесай

Volvo Cars ускорява развитието на технологиите за автономност

Zenuity, компанията за създаване на програмен продукт за самостоятелно и асистирано ръководство, ще бъде разграничена на две елементи, с цел да усили оптимално капацитета на разработките си.

Първата част е нова независима компания, която се концентрира върху създаването и популяризирането на автоматизиран програмен продукт за самостоятелно задвижване. Тя ще бъде благосъстоятелност на Volvo Cars.

А втората ще се концентрира върху непрекъснатото развиване и разпространение на усъвършенстваните системи за асистенция на лидера. Тя ще бъде интегрирана към Veoneer, компанията за съоръжение за автомобилна сигурност.

В момента Zenuity е взаимно дружество на Volvo Cars и Veoneer. В рамките на това съдействие, Zenuity е създала отлична софтуерна платформа за асистенция на водача и системи за самостоятелно ръководство, които следва да се надграждат и развиват още повече.

Като част от съглашението, интервенциите на Zenuity и чиновниците ѝ, работещи в Гьотеборг, Швеция и Шанхай, Китай ще бъдат преместени в новата компания, която ще бъде благосъстоятелност на Volvo Cars. Операциите и чиновниците със седалище в Германия и Съединени американски щати ще бъдат трансферирани във Veoneer.

Частта от Zenuity, владеене на Volvo Cars ще се концентрира върху създаването на автоматизиран програмен продукт за самостоятелно задвижване, който ще бъде показан в идващото потомство коли, основани на SPA2 платформата на Volvo. Новата компания ще остане обособена от Volvo Cars и ще ръководи личните си канали за дистрибуция.

„ Volvo Cars се ангажира да интегрира безвредно, самостоятелното шофиране по автомагистралите при идващото си потомство коли “, споделя Хакан Самуелсон, изпълнителен шеф на Volvo Cars. „ Решението новата компания да се концентрира напълно върху това развиване ще ни помогне да реализираме тези упоритости. “

„ Новата компания ще създаде безвреден и модернизиран програмен продукт за самостоятелно шофиране “, съобщи Денис Нобелиус, основен изпълнителен шеф на Zenuity. „ Вярваме, че в бъдеще ще има единствено стеснен брой световни софтуерни платформи за самостоятелно шофиране. Ние имаме намерение да разработим една от тях. "

Очаква се новата компания да стартира работа най-късно през третото тримесечие на 2020 година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР