„Земя на номади“ на режисьорката Клои Чжао получи наградата БАФТА

...
„Земя на номади“ на режисьорката Клои Чжао получи наградата БАФТА
Коментари Харесай

„Земя на номади“ е големият победител на наградите БАФТА - slava.bg

„ Земя на номади “ на режисьорката Клои Чжао получи премията БАФТА за най-хубав филм, съобщи Асошиейтед прес.

Клои Чжао стана втората жена, печелила премията на Британската академия за кино и телевизия за най-хубав режисьор. Звездата на кино лентата Франсис Макдорманд получи премията за най-хубава актриса за ролята си в "Земя на номади ".

Антъни Хопкинс получи премията за най-хубав артист за ролята си на мъж, борещ се с деменцията във кино лентата "Бащата ". Британката Емералд Фенъл получи премията за най-хубав филм за "Момиче с капацитет ".

"Още по едно " на датския режисьор Томас Винтерберг завоюва премията БАФТА за най-хубав задграничен филм.

Южнокорейката Юн Ю-джун получи премията за най-хубава поддържаща роля за фамилната драма "Минари ". Тя изглеждаше изумена, че е спечелила, отбелязва АП. В категорията беше номинирана и българката Мария Бакалова за ролята ѝ в "Борат 2 ".

С наградата за поддържаща роля във филм бе почетен британецът Даниел Калуя за "Юда и черният избавител ". Общо "Земя на номади " получи четири награди, като Джошуа Ричардс завоюва премията за операторска работа.

Церемонията по награждаването стартира с отдаване на респект на починалия принц Филип, който през 1959 година става първият ръководител на Британската академия за кино и телевизия.

Очакваше се сегашният ръководител принц Уилям да произнесе тирада, само че той отсъстваше поради кончината на дядо си, отбелязва АП....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР