Земетресенията и високите цени отказват българите да пътуват до Турция.

...
Земетресенията и високите цени отказват българите да пътуват до Турция.
Коментари Харесай

Колко ще ни струва почивката в Турция това лято

Земетресенията и високите цени отхвърлят българите да пътуват до Турция. Това демонстрират данни на туроператори. Отливът на туристи е към 30% - 40% за дестинации като Истанбул, Мармарис, Кушадасъ, Бодрум, оповестява Нова телевизия.
 
Според туроператора Димитър Костадинов фактически съществува отлив, който може да се дължи на земетресението и икономическата рецесия.

" Всички хотели в Турция тази година са сред 20 и 30% по-скъпи по отношение на предходната. За турските курорти е желателно да се направи регистрация ноември или декември, тъй като тогава хотелите имат най-хубави условия - 10-15% отстъпка. Отливът в моята организация, която предлага пътувания до Кушадасъ, Мармарис и Дидим, е 30% ", изясни той.

Как почивката може да ви излезе по-евтино

По думите му сериозен отлив има за Фестивала на лалетата в Истанбул. " Миналите години сме имали до 5 рейса за датите на фестивала, сега има доста огромен спад. Земетресението е един от факторите, също така и вдигнатите цени в Турция, въпреки че остава много по-евтино в сравнение с у нас.
 istock istock
Много повече еднодневни екскурзии сме имали предишните години, тук спадът също е доста огромен.  Големите тапи на Малко Търново са огромен проблем при отиване в Турция и рейсовете чакат наедно с огромните коли. Някои хора се записват в последния миг, тъй като считат, че цените ще паднат поради незаетите места ", съобщи Костадинов.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР