Земетресението в Пловдив, което се усети в почти цяла България

...
Земетресението в Пловдив, което се усети в почти цяла България
Коментари Харесай

Земетресението в Пловдив разтърси Балканите (Вижте къде причини щети)

Земетресението в Пловдив, което се усети в съвсем цяла България преди броени часове, разклати и Балканите. Турция, Румъния, Сърбия, Северна Македония и елементи от Гърция също леко усетиха труса. И до момента в който за някои краища от страната трусът беше релативно къс, то в други се усети извънредно съществено.


Трусът беше с магнитуд от 4.8 по Рихтер,  но някои региони го усетиха в действителност мощно.

В община Садово, където беше епицентърът на земетресението, оповестяват, че цялата администрация е на улицата и хората са мощно уплашени. Трусът там е траял сред 2 и 3 минути, като се е усетил хоризонтално и отвесно. Хората изчакали, с цел да са сигурни, че няма да се повтори и излезли на открито.


Данни за разрушени здания няма, както и в регионалния център - Пловдив. След първия трус хората са напуснали домовете и работните си места, в очакване да се успокои земята.  В Крумово, което също е директно покрай земетръсната зона, пък са паднали комина на читалището, както и на няколко други здания. Също по този начин има паднали тухли от постройките.

В София трусът е усетен за 15 секунди, като хората са излезли от домовете си. В община Чирпан - друга територия, която се оказа рисково покрай труса, също няма информация за потърпевши. Трусът е усетен по-силно по високите етажи в региона.

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР