Земетресението, което удари Турция и Сирия в понеделник, нанесе сериозни

...
Земетресението, което удари Турция и Сирия в понеделник, нанесе сериозни
Коментари Харесай

Исторически замък се срина след земетресението в Турция

Земетресението, което удари Турция и Сирия в понеделник, нанесе съществени вреди на замъка Газиантеп, историческо място и туристическа атракция в Югоизточна Турция, оповестява CNN.

Замъкът, датиращ от преди повече от 2000 години се срути по време на земетресение с магнитуд 7,8, което удари в ранните часове на 6 февруари.

Gaziantep Castle, which was built more than 2,200 years ago, collapsed during the earthquake — BNO News Live (@BNODesk)

„ Някои от бастионите в източната, южната и югоизточната част на историческия палат Газиантеп в централния квартал Шахинбей бяха разрушени от земетресението, отломките бяха разпръснати по пътя “, заяви турската държавна осведомителна организация Anadolu.

„ Железните парапети към замъка бяха разпръснати по близките тротоари. Рухнала е и подпорната стена до замъка. В някои бастиони се следят огромни пукнатини “, се споделя в отчета.

Куполът и източната стена на историческата джамия Ширвани, която се намира до замъка и за която се твърди, че е издигната през 17-ти век, също отчасти са се срутили, се прибавя.

Според археологическите разкопки замъкът е издигнат за първи път като наблюдателна кула през римския интервал през втория и третия век от н.е. и е уголемен с течение на времето.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР