Земетресението, което събуди цял Пловдив тази нощ, не събудило кмета

...
Земетресението, което събуди цял Пловдив тази нощ, не събудило кмета
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив Иван Тотев разкри какво му се случило по време на труса снощи

Земетресението, което разсъни цялостен Пловдив тази нощ, не събудило кмета на града. Оказа се, че пловдивският кмет Иван Тотев нощес просто е бил безсънен, тъй като е гледал мача Севиля - Манчестър Юнайтед. Чакал е края му, когато е усетил мощното земетресение, което стана в 1,42 часа след среднощ, оповестява trafficnews.bg.

Градоначалникът на часа ревизирал в пловдивските уеб сайтове какво се случва, уверил се, че има земетресение, и незабавно се чул със заместник-кмета по превоза Златин Велев. Той го е успокоил, че няма съществени провали в града, както и потърпевши. В 2 часа кметът към този момент е бил известен, че се е скъсал магистрален тръбопровод на сектор от ул. „ Даме Груев “, и още нощес водата е била спряна, изясни Тотев.

„ Тръбопроводът е доста остарял, единствено земетресението му трябваше, с цел да се скъса “, разяснява Тотев и изясни, че не дават обещание, че през днешния ден водопроводът ще бъде подготвен, само че вършат всичко допустимо да бъде отстранена повредата по най-бързия метод.

Кметът добави още, че в случай че има данни за повторни мощни земетресения, пловдивчани ще бъдат известени.

Припомняме, заради спукан магистрален тръбопровод се постанова през днешния ден трасето да бъде затворено за придвижване в правата от бул. „ Кукленско шосе” до ул. „ Братя Бъкстон “. Това оповестиха от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ в Пловдив и прецизираха, че се надяват повредата да бъде отстранена бързо и улицата да бъде отворена до 17:00 ч.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР