Земетресение с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер в понеделник

...
Земетресение с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер в понеделник
Коментари Харесай

Трима загинали и 213 ранени при вчерашното земетресение в Турция

Земетресение с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер в понеделник раздруса южната турска провинция Хатай и Северна Сирия, убивайки трима души и предизвиквайки нова суматоха след унищожителния трус от 6 февруари, оставил близо 45 000 жертви в двете страни.

Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу сподели, че трима души са починали и 213 са били откарани в болница, до момента в който в Сирия „ Белите каски ” споделиха, че над 130 души са били ранени и има развалени и срутени здания. Земетресението в понеделник удари турския град Дефне в 20:04 ч. (1704 GMT) и беше мощно усетено от екипи на AФП в град Антакия и провинция Адана, на 200 километра на север. Екипи на Агенция Франс Прес усетиха труса и в Ливан. Турската организация за ръководство на бедствия заяви в Туитър, че друго земетресение с магнитуд 5,8 е последвало три минути по-късно и епицентърът му е бил квартал Самандаг в Хатай.

Агенцията записва още два труса с магнитуд 5,2 към 20 минути след първия в понеделник. Изображения демонстрират евакуация на болница в Антакия, до момента в който телевизионният оператор на NTV заяви, че друга болница е евакуирана в град Искендерун. Пациентите в интензивното поделение са били откарани в полеви лечебни заведения с кола за спешна помощ, с цел да продължат лекуването си. Сойлу сподели, че спасителите се пробват да намерят хора, блокирани под руините.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР