Земетресение с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер е регистрирано

...
Земетресение с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер е регистрирано
Коментари Харесай

Земен трус с магнитуд 5,8 край Индонезия

Земетресение с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер е записано край крайбрежията на отдалечените Молукски острови в Индонезия в сряда, заяви Геоложката работа на Съединени американски щати. Няма предизвестие за цунами.

Плиткият трус е бил в морето Банда на към 70 километра югоизточно от Амахай на остров Серам. Плитките земетресения са склонни да причинят повече вреди, в сравнение с дълбоките, само че не е имало незабавни известия за огромни вреди или жертви.

Земетресенията в Индонезия и вулканичните изригвания са постоянно събитие заради обстоятелството, че се намира върху " Огнения пръстен “, дъга на интензивна сеизмична интензивност, в която се сблъскват тектонски плочи, която се простира от Япония през Югоизточна Азия и през басейна на Тихия океан.

През 2004 година опустошително земетресение с магнитуд 9,1 стана край крайбрежията на Суматра и провокира цунами, при което починаха 220 000 в целия район, в това число към 170 000 в Индонезия.

През 2018 година при земетресение със мощ 7,5 по Рихтер и последвалото цунами на остров Сулавеси починаха или изчезнаха над 4300 души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР