Земетресение с магнитуд 4,7 в Централна и Източна Италия разтърси

...
Земетресение с магнитуд 4,7 в Централна и Източна Италия разтърси
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 4,7 разтърси Централна и Източна Италия

Земетресение с магнитуд 4,7 в Централна и Източна Италия раздруса нощес адриатическото крайбрежие, само че вредите наподобява са леки. Това заяви Националният институт по геофизика и вулканология, представен от Франс прес.

Земетресението е станало в 23,48 ч. локално време (21,48 по Гринуич) покрай Монтечилфоне, на дълбочина 19 км, сочат първични данни на института. През април в същата околност - Молизе в провинция Кампобасо - бе регистриран трус с магнитуд 4,2, припомня Агенция Франс Прес.

Според разнообразни източници на място за момента няма известия за вреди, уточни гражданската отбрана в Туитър.

Пожарникарите оповестиха, че не са били викани за помощ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кметът на Монтечилфоне Франко Палота сподели пред публицисти, че в общината има единствено леки вреди, основно пукнатини по някои здания, само че половината хора нямат ток.

Голяма част от територията на Италия, ситуирана сред евроазиатската и африканската тектонична плоча, е изложена на нараснал риск от трусове. Всяка година се записват хиляди земетресения, въпреки че множеството не се усещат от популацията. През август предходната година обаче трус с магнитуд 4,0 събори редица здания на остров Иския покрай Неапол и умъртви двама души, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР