Земетресение с магнитуд 3,8 разлюля рано тази сутрин западната част

...
Земетресение с магнитуд 3,8 разлюля рано тази сутрин западната част
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 3,8 разлюля западната част на щата Ню Йорк

Земетресение с магнитуд 3,8 разклати рано тази заран западната част на щата Ню Йорк и разтревожи хората в непривикналия на сходни земетресения регион, без обаче да аргументи обилни вреди, съобщи Асошиейтед прес.

По предварителни данни на Геологическата работа на Съединени американски щати епицентърът е бил източно от град Бъфало, в предградието Уест Сенека. Трусът е бил регистриран в 6:15 ч. локално време. Сеизмологът Яареб Алтауел сподели, че това е най-силното земетресение в региона от най-малко 40 години.

Трусът траял няколко секунди. Разтревожени, хората потърсили информация за протичащото се в интернет и обществените мрежи.

" Имах възприятието, че чух по какъв начин кола удари къщата ми. Скочих от леглото ", написа в " Туитър " ръководителят на локалната администрация в окръг Ери, Марк Полонкарц. Служителите на окръжните служби за незабавна помощ потвърдиха, че земетресението е усетено в радиус от най-малко 50 км, в това число в град Ниагара Фолс, на към 30 км северно от Бъфало, сподели той.

Сеизмологичната работа на Канада регистрира земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер и заяви, че то е било усетено едва в южната част на Онтарио.

Слабите трусове не са нещо необикновени в щата Ню Йорк, само че мощни стават по-рядко. Днешният трус последва други две съществени метеорологични обстановки в района: снежна стихия, при която през ноември натрупа до 7 метра сняг, и снежна стихия през декември, вследствие на която починаха 47 души.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР