Земеделците, които не извършват търговия с горива и нефтени продукти,

...
Земеделците, които не извършват търговия с горива и нефтени продукти,
Коментари Харесай

Земеделците, които не търгуват с горива, отпадат от Закона за горивата

Земеделците, които не правят търговия с горива и нефтени артикули, отпадат от Закона за горивата. Това заяви икономическият министър Емил Караниколов в Министерски съвет след следващото разглеждане на текстовете, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Променени са също условията за зареждане на техниката в мините. Допуска се да има вътрешни обекти, известни още като ведомствени бензиностанции. Разрешава се мобилни коли да зареждат машините в галериите.

За строителите при избрани категории се позволяват преместваеми обекти за зареждане, за които държавната администрация ще знае къде се намират.

Предстои до седмица текстовете да се изпратят за спор в Народното събрание, заяви Караниколов. Обект на разискване ще бъде сумата за регистрация на лицата. В момента се изискват 500 000 лв. за всички търговци без значение от оборотите. Обект на разискване са три оферти – да се резервира актуалната сума, да става съгласно приходите на годишна база, или съгласно % от оборота.

При осъществяване на нарушаване от обекти, регистрирани по закона или от ведомствените бензиностанции, ще се издава възбрана този обект да не действа 3 години, заяви още министърът.

Министър Караниколов чака наредбата към закона да бъде призната до началото на януари, за когато беше един път отсрочено влизането в действие на текстовете. “Най-важното е всички да се записват и не виждам аргументи наредбата към закона още веднъж да бъде отсрочена. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР