Земеделското министерство ще иска промени в Закона за собствеността и

...
Земеделското министерство ще иска промени в Закона за собствеността и
Коментари Харесай

Земеделското министерство настоява за промени в закона за земите

Земеделското министерство ще желае промени в Закона за собствеността и използването на аграрни земи, който влезе в действие на 22 май тази година. Това съобщи отрасловият министър Румен Порожанов в Горна Оряховица, където откри обичайният празник на горнооряховския суджук.
Думите му бяха в отговор на въпрос по какъв начин ведомството ще отбрани зърнопроизводителите, които се оповестиха в протестна подготвеност, тъй като няма да могат да изпълнят периода до 22 юни за подаване на новите заявления за договорите за наем за една година.
" Тези добавки за вписване на нотариални заверки на договорите с отдаване чартърен - това е, бих споделил, несериозно. Не мога да кажа, че Народното събрание е приел несериозно решение, само че то е неизпълнимо. Вече съм подготвил писмо до земеделската комисия, в контакт съм с ръководителя. Имаме съответни оферти - първо, да се удължи срокът, и второ, да се редуцира обсега на договорите, които би трябвало да бъдат в допълнение нотариално заверени, а точно единствено там, където няма притежатели " , сподели Порожанов пред БНР.
Стана още ясно, че Министерството на земеделието е в дейна връзка с Европейската комисия за регистрацията на българските артикули със предпазено географско напътствие.
Порожанов означи, че към десетина производители на артикули са подали своите документи и чакат мнение преди приключването на крайните периоди.
Според него е налице закъснение поради непостъпила още преди 10 години цялостна документи в регистрите на министерството. Сред изчакващите утвърждение артикули са бялото саламурено сирене, кашкавалът и киселото мляко.
„ Всички ние можем да се гордеем с обстоятелството, че горнооряховският суджук е първият български артикул със предпазено географско напътствие в Европейски Съюз “, съобщи Порожанов на празника.
Наименованието „ Горнооряховски суджук “ беше вписано в европейския Регистър на предпазените наименования за генезис и предпазените географски инструкции през 2011 година В момента единствено три компании от Горна Оряховица имат правото да го създават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР