Земеделското министерство на Китай изключи кучетата от списъка на животните,

...
Земеделското министерство на Китай изключи кучетата от списъка на животните,
Коментари Харесай

Китай изключи кучетата от списъка на животните, които се използват за храна

Земеделското министерство на Китай изключи кучетата от листата на животните, месото на които може да се употребява за храна, заяви " Свободна Европа ".

В актуализирания лист на домашния добитък в Китай се показва, че кучетата към този момент не трябва да се считат за елементарни домашни животни.

" С развиването на човешката цивилизация и грижата на обществото за отбраната на животните кучетата са се трансформирали в домашни любимци. " - се споделя в документа.

В последната редакция на листата на домашните животни са включени 13 типа " обичаен добитък " като свинете, кравите, кокошките, пуйките. Вписани са и 18 типа " специфичен добитък " - да вземем за пример, разнообразни типове елени, които може да се отглеждат за храна. Списъкът не е финален и може да бъде уголемен - по него тече разискване, което ще продължи до 8 май.

Обновяването на листата евентуално е ускорено от полемиките към пандемията от COVID-19 и съмненията, че хората са се заразили с новия ковид от диви животни.

През февруари китайските управляващи не разрешиха да се употребява месо от диви животни, само че и до момента не е въведена непрекъсната възбрана.

На 2 април управляващите в град Шънджан първи не разрешиха да се употребяват за храна кучета и котки.

Според хонгконгската организация за отбрана на животните " Animals Asia ", годишно в Китай се убиват за храна към 10 милиона кучета и 4 милиона котки. Тази процедура среща от ден на ден рецензии от страна на бранителите на животните. /Свободна Европа
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР