земеделец на 112 години Хуан Висенте Перес стана най-възрастният мъж

...
земеделец на 112 години Хуан Висенте Перес стана най-възрастният мъж
Коментари Харесай

Земеделец от Венецуела е най-възрастният мъж на света

земеделец на 112 години Хуан Висенте Перес стана най-възрастният мъж на планетата след гибелта на испанеца Сатурнино де ла  Фуенте Гарсия, заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на Книгата на върховете на Гинес.

Хуан Висенте Перес е роден на 27 май 1909 година в град Ел Кобре, щата Тачира.

“Той е с извънредно здраве и памет. Спомня си детството, сватбата си, имената на братята, децата и внуците си”, показаха от Гинес.

След 10 дни Хуан Висенте Перес ще отпразнува 113-ия си рожден ден. Той живее в планинското село Сан Хосе де Боливар, също в щата Тачира.

“Обича да е със фамилията си и приятелите си, с цел да беседва и да споделя истории”, прибавиха от международната организация за отчитане на достиженията, основана във Англия.

Тайната на дълголетието съгласно Хуан Висенте Перес е човек да работи доста, да почива добре през нощта и да “пие по чаша ракия всеки ден”.

Хуан Висенте Перес е почнал да работи на полето като земеделец от дребен. На пет години към този момент е помагал на родителите си. Когато възмъжал, съдействал на съседите си да позволяват поземлените си разногласия в селото, където обитавал.

Вдовец е от 25 години след 60-годишен брак. Има 11 деца, 41 внуци, 18 правнуци и 112 пра-правнуци.

Испанецът Сатурнино де ла Фуенте Гарсия, роден на 11 февруари 1909 година, също бе на 112 години. Той умря на 19 януари тази година, по-малко от месец преди 113-ия си рожден ден.

Най-възрастната жена е французойка на 118 години – сестра Андре, с рождено име Люсил Рандон. Тя е родена на 11 февруари 1904 година.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР