Зелените коридори за ваксинация в цялата страна ще продължат да

...
Зелените коридори за ваксинация в цялата страна ще продължат да
Коментари Харесай

Кунчев: Зелените коридори ще работят ежедневно

" Зелените коридори " за имунизация в цялата страна ще продължат да работят. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев
От думите му стана ясно, че всяко лечебно заведение единствено ще дефинира работното време на звената за имунизация и потенциала им, като районните здравни инспекции поемат ангажимент да снабдят лечебните заведения с поръчаните дози.
Очаква се на уеб страницата на Министерството на здравеопазването да се разгласява цялостен лист с пунктовете, където ще има „ зелен кулоар “. От през днешния ден се възобновява и записването за имунизация през електронния портал .
По думите му от 17 май персоналните лекари ще могат да декларират нужните им количества препарати през електронната системата, тъй че да няма скупчвания в районните здравни инспекции.
Главният държавен здравен контрольор съобщи, че следва старта на петата фаза от Националния имунизационен щаб, в която влизат пандизчии, бежанци и налични групи.
Доц. Кунчев изясни, че следва смяна в късата характерност на имунизацията на „ Пфайзер " / " Бионтех “, съгласно която съхранението на препарата се трансформира – дозите ще могат да устоят до 4 седмици в елементарен ледник, а не седем дни, както е в този момент.
По думите му, неговото най-силно терзание са резултатите от дългите празнични дни, защото през последните два дни още веднъж се следи растеж на приетите в болница заболели с коронавирусна зараза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР