Зелените коридори за ваксинация срещу Covid-19 продължават работа и в

...
Зелените коридори за ваксинация срещу Covid-19 продължават работа и в
Коментари Харесай

Спокойна е ситуацията пред имунизационните пунктове, ваксинирането става бързо

Зелените коридори за имунизация против Covid-19 не престават работа и в почивните дни.
Възможност да се имунизирате имате през днешния ден в 20 области в страната. Пунктовете в София отвориха порти в 09.00 ч., те са във ВМА, " Пирогов ", " Александровска " болница и болница " Света Анна ".

Още с стартирането на зелените коридори ползата беше огромен, и пред " Пирогов " и ВМА се образуваха огромни опашки. От няколко дни обаче пред имунизационните пунктове в страната е умерено и имунизирането лишава сред 4 и 10 минути, като всеки е добре пристигнал. В " Пирогов " работят общо пет кабинета за имунизация - два в медицинския център, два във фургоните пред централния вход и един на втория етаж, при директорските кабинети.

Пунктовете през днешния ден отвориха в 9.00 ч. и ще работят до 17.00 ч. Според информацията, качена в уеб страницата на здравното министерство, единствено пунктът във ВМА ще работи в този момент до обяд, до 13.00 ч., а този в " Св. Анна " до 19.00 ч., само че единствено през днешния ден, на следващия ден няма да работи.

Днес у нас дойдоха 36 000 дози от имунизациите на " Модерна ", а в понеделник се чакат 270 000 на производителя " Пфайзер - Байонтек ". Здравният министър в оставка разпореди Зелените коридори да продължат да работят и след 9 май, като се извършват по едно и също време и имунизационните етапи.

България сега е на 20-о място по заболеваемост в Европейския съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР