Здравословното състояние на председателя на парламента на Северна Македония Талат

...
Здравословното състояние на председателя на парламента на Северна Македония Талат
Коментари Харесай

Разкриха какво е състоянието на председателя на парламента в Северна Македония

Здравословното положение на ръководителя на Народното събрание на Северна Македония Талат Джафери е устойчиво и той си почива по рекомендация на лекарите, заяви МИА, базирайки се на неговия кабинет.

С оглед на интензивната активност, която имаше по време на изборната акция, на Джафери, по рекомендация на лекарите, му е нужна отмора и успокоение, обявиха от кабинета на ръководителя на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание на Северна Македония е признат в инфекциозна клиника

Джафери няколко пъти е бил тестван за COVID-19 и е отрицателен, съобщи Българска телеграфна агенция.

От кабинета на Джафери не бе доказано дали ще върви в Крушево за честването на Илинден, като бе обявено преди, нито по кое време ще насрочи учредителното съвещание на новия парламент, само че показват, че всико ще бъде направено според периодите от конституцията и правилника за работа на Народното събрание.

Талат Джафери предходната седмица бе приет в болница в Инфекциозната клиника. Според конституцията той би трябвало да насрочи учредителното съвещание на парламвента най-късно до 4 август. Ако няма опция да направи това, тази роля ще се падне на най-възрастния народен представител в новия състав на Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР