Здравословното хранене има ползи не само за индивидуалния организъм. Според

...
Здравословното хранене има ползи не само за индивидуалния организъм. Според
Коментари Харесай

Здравословното хранене помага и на планетата

Здравословното хранене има изгоди освен за самостоятелния организъм. Според ново изследване на Центъра за изследвания на Европейската комисия в Италия, то се отразява добре и на цялата планета, оповестява БиБиСи.

Учени сътвориха "GPS " система вътре в тялото

Какво обучение ще приключи човек зависи от ДНК

Колкото по-здравословен е хранителният режим на човек, толкоз по-малко вода изразходва той. Проучването показва, че единствено със промяната на хранителния си режим, човек може да спести до 55% от водата, която изразходва.

Нов кръвен тест ще открива 10 типа рак още преди признаците

"Главното обръщение е, че в случай че преминете към по-здравословна диета, дали ще е с месо или без е съгласно вашите желания, това е добре освен за вашето здраве, само че и за околната среда, тъй като намалявате изразходваната вода доста ", разяснява Дейви Ванъм от екипа направил изследването.

Всеки човек действително изразходва доста повече вода, в сравнение с допуска. В общия брой изразходена вода се включва освен директно употребяваната вода, само че и водата, която е употребена в продуктите и услугите, които човек използва. "Ако разгледаме числата за страните, приблизително един човек употребява сред 3000 и 4000 литра вода. Това е голямо количество, изключително спрямо това, което използваме в домовете си ", споделя Ванъм.

Джакарта може да потъне под вода до 32 години

Страничните резултати на огромните горещини в Европа

Проучването е извършено във Англия, Франция и Германия. Резултатите и в трите страни са доста сходни. Те демонстрират, че европейците ядат прекалено много алено место, захар и мазнини, само че не употребяват задоволително плодове и зеленчуци. Авторите съпоставят и изразходването на вода при здравословна и нездравословна диета. Те предлагат да се намерения и за ограничения, които да стимулират хората да се хранят здравословно, в това число по-високи налози за нездравословните храни и по-ясни опаковки.

Сред по-любопитните обстоятелства от изследването се вижда, че най-вече вода пестят вегетарианците. Те понижават "водната си стъпка " с 35% до 55%. Значителното понижаване на месото и замяната му най-вече с риба пък понижава изразходената вода с 33% до 35%. Запазване на всички храни, само че в по-здравословна диета пък понижава потреблението на вода с 11% до 35% според от това какъв брой и какво месо и мазнини се употребяват.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore .

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР