Здравословната храна понякога наистина не е особено вкусна, но това

...
Здравословната храна понякога наистина не е особено вкусна, но това
Коментари Харесай

7 причини да ядете банани ВСЕКИ ДЕН

Здравословната храна от време на време в действителност не е изключително вкусна, само че това сигурно не важи за бананите. Освен, че са доста вкусни и засищащи, те са и извънредно потребни.
Съдържат голям брой витамини и минерали. Бананите могат да ви оказват помощ извънредно доста, стига да ги консумирате задоволително постоянно. Полезно е да ядете по два банана дневно. Защо ли?

1. Ще бъдете по-енергични - в състава на бананите участва и толкоз значимото вещество калий, който може да ви защищити от мускулна тресчица. Също по този начин бананите са способни да ви заредят с доста сила, задоволителна за една добра интензивна подготовка.
2. Съдържат доста значими витамини - бананите съдържат доста значим витамин от В група-витамин В6. Той оказва помощ на организма да създава аминокиселини, хемоглобин и инсулин. Също по този начин бананите съдържат витамин С.
3. Можете да ги употребявате за диета - като се изключи че са извънредно вкусни, бананите са подобаващи за диета. С тях доста елементарно можете да свалите непотребните килограми. Бананите основават възприятие за задоволеност и дълго време след потреблението им, няма да чувствате апетит. Също по този начин те съдържат скорбяла, която възстановява равнищата на кръвната захар и усилва чувствителността към инсулина. Както знаете, в случай че инсулинът ви е контролиран, ще можете да свалите килограми доста по-лесно.
4. Подобряват храносмилането - бананите се усвояват и преработват доста елементарно от организма. Те съдържат скорбяла, която непосредствено попада в дебелото черво, тъй като не се храносмила. В дебелото черво бананите служат за ефикасна хранителна среда за потребните бактерии. Банани могат да се употребяват даже при проблеми със стомаха. Те в действителност могат да ви оказват помощ доста.
5. Подобряват настроението - бананите съдържат трипофан, благодарение на който се създава " хормонът на щастието " -серотонин. Тоест два банана дневно са изцяло задоволителни, с цел да се чувствате щастливи и заситени. Също по този начин бананите съдържат магнезий, който също усъвършенства настроението. Бананите могат да ви оказват помощ да заспите по-лесно.
6. Няма риск от анемия - знаете, че анемията е в действителност доста неприятна, нали? Тя е допустимо да се появи, в случай че се понижи броят на алените кръвни кафези и равнището на хемоглобина спадне. Желязото спомага за производството на червени кръвни кафези, а в бананите се съдържа желязо. Също по този начин, както към този момент споменахме, бананите съдържат и витамин В6, който контролира равнищата на глюкоза в кръвта.
7. Кръвното ви налягане ще се възстановява - защото бананите съдържат огромно количество калий, артериалното ви налягане ще се върне към естественото.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР