Здравното министерство в Берлин изрази съмнения за качеството, ефективността и

...
Здравното министерство в Берлин изрази съмнения за качеството, ефективността и
Коментари Харесай

Германия ревна срещу руската ваксина за COVID-19

Здравното министерство в Берлин изрази подозрения за качеството, успеваемостта и сигурността на оповестената от съветския президент Владимир Путин ваксина против новия ковид, съобщи Франс прес.

" Няма известни данни за качеството, ефикасността и сигурността на съветската ваксина ", сподели говорителка на министерството, която подсети, че в Европейски Съюз " сигурността на пациентите е основен приоритет ".

Путин заяви, че Русия е създала първата ваксина против ковид, наречена " Спутник В ". Световната здравна организация съобщи, че това изказване занапред би трябвало да се ревизира по самостоятелен и теоретичен път.

Руското известие идва още преди края на клиничните проби, чиято трета фаза с хиляди доброволци стартира едвам на следващия ден, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Одобряването на ваксина в Европа изисква, с изключение на фармацевтичните й качества, задоволително информация от клиничните проби за доказване на нейната резултатност и безвредност ", съобщи говорителката на немското здравно министерство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР