Здравното министерство предложи личните лекари отново да имат възможност да

...
Здравното министерство предложи личните лекари отново да имат възможност да
Коментари Харесай

Пулмолог: Най-добре е PCR тестовете да се върнат към личните лекари

Здравното министерство предложи персоналните лекари още веднъж да имат опция да издават посоки за безвъзмездни бързи проби за коронавирус. Темата пред " Денят стартира " разяснява пулмологът доктор София Ангелова, която съкщо се разгласи за това предложение.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31765
" Острите болести и острите респираторни инфекции трябват да бъдат лимитирани. Затова най-хубавото нещо е пациентът да отиде при своя персонален доктор, той да го насочи към PCR, да се откри дали става въпрос за коронавирус, грип или друга респираторна зараза. По време на лекуването, в случай че срещне усложнения, тогава да търси помощта на експерт ", изясни тя.

Пулмолозите са малцина, при тях пациентите идват със записани часове. При тях идват и пациенти с астма, туберкулоза и други белодробни болести, акцентира лекарят.

" Смесването на потоците е неприемливо и мисля, че връщането на PCR тестванията към персоналните лекари е извънредно значимо и ще даде успокоение. В противоположен случай ще се сътвори безпорядък в здравната система и доболничната помощ ", съобщи доктор Ангелова.

По думите ѝ маските са значими като мярка, а противопидемичните ограничения против коронавирус оказват помощ за ограничение на други респираторни болести.

" Трябва да преценим по кое време би трябвало да се носят маски. Определено разгадавам, че варинатите на Омикрон са още по-заразни, т.е., вероятността човек да се разболее е още по горяма, когато е затворно помещение и когато има скупчване на хора ", съобщи пулмологът.

Според доктор Ангелова лекарските кабинети са едно то местата, на които носенето на маски би трябвало да е наложително.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР