Здравният регулатор на САЩ заяви в четвъртък, че ограничава употребата

...
Здравният регулатор на САЩ заяви в четвъртък, че ограничава употребата
Коментари Харесай

САЩ ограничават COVID ваксината на J&J заради тромбози

Здравният регулатор на Съединени американски щати съобщи в четвъртък, че лимитира използването на имунизацията против COVID-19 на Johnson & Johnson (J&J) за пълнолетни заради риск от необичаен синдром на съсирването на кръвта.

Това е следващ крах за препарата, който към този момент беше помрачен от противниците си, заяви " Ройтерс ".
 Ваксината на J&J сподели 74% успеваемост в Съединени американски щати
Ваксината на J&J сподели 74% успеваемост в Съединени американски щати

В Минесота, Аризона, Флорида, Уисконсин и Айова сред 27 февруари и 22 юли

J&J, която получи позволение от Съединени американски щати през февруари 2021 година запълнолетни лица, като може да се ползва в случаите, когато позволените или утвърдени ваксини против COVID-19 не са налични или в случай че обещано лице е по-малко склонно да употребява другите две ваксини, споделиха от Агенцията по храните и медикаментите.

Производителят на имунизациите съобщи, че е актуализирал осведомителния лист за имунизацията COVID-19 в Съединени американски щати, с цел да предизвести за риска от тромбоза със синдром на тромбоцитопения - рядко, само че евентуално животозастрашаващо положение.

Използването на инжекцията J&J е едва в страните с високи приходи, засегнато от известията за редки, евентуално смъртоносни кръвни съсиреци, проблеми с производството, в това число инцидентно разбъркване на съставки от контрактуван производител, и опасения по отношение на ефикасността.

Производителят на медикаменти предишния месец анулира прогнозата си за продажбите на ваксини против COVID-19, базирайки се на пренасищане с доставки.

 Спряха производството на имунизацията на J&J против COVID-19
Спряха производството на имунизацията на J&J против COVID-19

Спирането е временно…

Припомняме, че Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати през декември предложиха на американците да изберат иРНК ваксини от Pfizer или Moderna вместо имунизацията на J&J заради редките случаи на съсирване на кръвта.

Около 18,7 милиона американци са получили ваксина J&J против COVID-19 спрямо 217,5 милиона души, които са получили имунизацията Moderna и 340,6 милиона души, които са получили ваксина на Pfizer, съгласно CDC.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР