Здравният регулатор на Европейския съюз изрази загриженост относно намаляващата ефективност

...
Здравният регулатор на Европейския съюз изрази загриженост относно намаляващата ефективност
Коментари Харесай

Здравните власти в ЕС: Намалява ефективността на ваксините срещу Covid

Здравният регулатор на Европейския съюз изрази угриженост по отношение на намаляващата успеваемост на терапиите с антитела на Covid-19 за лекуване на пациенти, защото новите разновидности на вируса слагат под въпрос методите за лекуване.

Световната здравна организация (СЗО) и Американската администрация по храните и медикаментите отидоха още по-далеч и отдръпнаха рекомендациите за някои моноклонални антитела с претекста, че Омикрон и най-новите разклонения на разновидността евентуално са създали тези благоприятни условия неактуални.

Моноклоналните антитела са предопределени да обезвреждат вируса на SARS-CoV-2, като се свързват с протеина spike на повърхността му, само че вирусът еволюира, което води до промени в този протеин, влияещи на метода, по който антителата се свързват с него.

" Въпреки че към момента не е известно доколко понижената обезвреждаща интензивност се показва в понижени изгоди за пациентите, здравните експерти ще би трябвало да обмислят различни лекувания, изключително в случай че субварианти като BQ.1 и BQ.1.1 станат необятно публикувани ", съобщи Европейската организация по медикаментите (ЕМА).

Новите разклонения на преобладаващия подвариант BA.5 на Omicron, известни като BQ.1 и BQ.1.1, са измежду повече от 300-те подварианта на разновидността Omicron, циркулиращи в международен мащаб, 95% от които са директни наследници на BA.5, съгласно СЗО.

Спешната работна група на ЕМА съобщи, че могат да бъдат прегледани антивирусни други възможности като Paxlovid на Pfizer и Рemdesivir на Gilead, като съобщи, че се чака те да запазят интензивността си против новите варианти.

Evusheld на AstraZeneca, Regkirona на Celltrion, Ronapreve на Roche и Xevudy на GSK-Vir са моноклонални антитела, утвърдени в Европейски Съюз за Covid-19. ЕМА добави, че ще прегледа всички нужни актуализации на етикетите на обособените лечения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР