Здравният министър заяви, че средната цена на новите оферти за

...
Здравният министър заяви, че средната цена на новите оферти за
Коментари Харесай

Сербезова: За преминаване към онлайн обучение ще се решава на областно ниво

Здравният министър съобщи, че междинната цена на новите предложения за щадящи бързи проби е с 30% по-ниска от предходните
При учениците ще се работи локално и няма да има всеобщо прекосяване към онлайн образование, съобщи пред БТВ здравният министър Асена Сербезова. Тя изясни, че здравните управляващи ще стягат ограниченията на база многофакторен разбор – брой на кревати и медицински експерти, както и заболеваемост по области.

„ Според Плана противоепидемичните ограничения в областта на опазването на здравето, образованието и стопанската система не са нови. Целта е да се запази присъственият образователен развой. Национални ограничения може да има, в случай че всички области бъдат наранени или ограниченията касаят граничния здравен надзор “, изясни здравният министър.

Сербезова уточни, че във връзка с неналичието на медикамента „ Салбутамол “ – има доставка на 25 хиляди опаковки. През януари се чака доставката на 17 хиляди опаковки „ Пулмикорт “. По думите ѝ за тези лекарства има възбрана за експорт, само че е имало дефицит поради нарасналото им търсене през последните месеци.

Относно инспекцията за доставка на бързи Коронавирус проби за учениците, министърът съобщи: „ Тече вътрешен одит на процедурата, не съм спряла процедура на доктор Кацаров, а такава, която е настояща, готова обаче от същия екип “.

Тя добави, че междинната цена на новите предложения е с 30% по-ниска от предходните. Сербезова разяснява, че не чака дефицит на щадящи проби.

Според нея здравните ограничения у нас са едни от най-меките и с цел да бъде анулиран зеленият документ са нужни съществени причини. Здравният министър разяснява още нападенията над лекари през последните дни и жестокото ликвидиране на собственичка на верига аптеки в Русе.

„ Насилието в нашето общество през последните години закупи размери, които са ужасяващи. Светла ѝ памет на Ери, познавах я персонално, неповторим човек, ужасно семейство. Като че ли през последните години насилието ни съпътства на всички места – би следвало да сме непримирими към всевъзможни форми на принуждение “, разяснява Сербезова.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР