Здравният министър Стойчо Кацаров ще издаде заповед с конкретните противоепидемични ...

Здравният министър Стойчо Кацаров ще издаде заповед с конкретните противоепидемични

Новите мерки: Пак ограничения или зелен сертификат?

Здравният министър Стойчо Кацаров ще издаде заповед с съответните противоепидемични ограничения, откакто всички заинтригувани страни, ведомства и организации дадат мнения по отчета с предложенията. Това ще стане до дни.Още по темата18 окт 2021 17:4014 "Заради ниските равнища на имунизацията в страната и увеличаването на заболяемостта, хоспитализациите и смъртните случаи се налага да се въведат нови ограничения. Едната опция е те да са ограничаващи, обвързвани с прекратяване на действия, ограничение на потенциали.

Като опция оферираме да се вкара това, което в доста европейски страни към този момент работи – потреблението на зелени документи, които да разрешат да няма ограничение на обществения и стопански живот ". Това съобщи заместител-министърът на опазването на здравето д-р Александър Златанов по време на среща с министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, пълномощници на Експертния съвет по епидемиология, както и със експерти по епидемиология и инфекциозни заболявания.

Министър Денков покаже предложенията на Министерството на образованието и науката по отношение на метода, по който да се регулира присъственият образователен развой в учебната система. Той уточни, че е от значение да бъде открит салдото сред здравето на децата и следствията от електронното образование, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

В рамките на близо тричасова среща специалистите разискаха препоръчаните в отчета на основния държавен здравен контрольор противоепидемични ограничения, както и алтернативата на по-строгите ограничения-допускането на лица във всички просветителни, обучителни, социални, обществени, културни, развлекателни, спортни обекти и други единствено при владеене на Коронавирус документи на Европейски съюз за имунизация, преболедуване и проучване, или аналогични на тях документи.

Източник: dnes.bg