Здравният министър проф. Костадин Ангелов проверява как върви масовото ваксиниране

...
Здравният министър проф. Костадин Ангелов проверява как върви масовото ваксиниране
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Във война сме, но до края на лятото ще победим COVID-19

Здравният министър проф. Костадин Ангелов ревизира по какъв начин върви всеобщото имунизиране против ковид в Хасковския район. Медиците го увериха, че имат 150 дози и се надяват да им стигнат.

" Предупредихме хората да хапнат мъничко преди да ги имунизираме, с цел да не колабира някой ", споделиха медиците пред здравния министър.

" Ако по този начин вървят нещата, ще се оправим с вируса до лятото ", увери на собствен ред проф. Ангелов.

" Мобилните екипи за имунизация е нещо, което сме възнамерявали доста от дълго време. Има доста обитаеми места, където хората нямат достъп до персонален доктор и лечебни заведения ", разясни здравният министър.

" Изключително съм удовлетворен, че върви имунизацията с темпове, които на нас ни харесват до този миг. Все още на някои места имаме организационни проблеми, само че ги решаваме.

Министерство на здравеопазването от няколко дни е празно - всички специалисти са на разнообразни из страната.

Опашки има освен у нас, само че и в доста развити страни - това е живият живот ", разясни проф. Ангелов.

" Успяхме да убедим хората, че гласът на науката е по-силен от гласът на всички тези псевдо престижи, които разпространяваха неистини. Дори и през днешния ден се появи погрешна информация, че единствената записана имунизацията е тази на " Пфайзер ".

Винаги може да се създадат нещата по-добре, само че всички виждате в каква международна пандемия и рецесия се намираме. Всички го оприличават на война, а ние към този момент създадохме благоприятни условия за всеобща имунизация. Няма проведен безпорядък у нас, а имаме напор на хората за имунизация и поради това би трябвало да отговорим на този напор ", увери проф. Ангелов.

" Да, имаме проблем, само че казусът е с доставката на флаконите с имунизациите до персоналните лекари. Следим количествата, които имаме. Водим диалози с " АстраЗенека " по-рано да ни доставят имунизациите. Ще осигурим ваксини на всички искащи ", безапелационен бе той.

Здравният министър разгласи чудесна вест: " Ако вървим с този ритъм ще се оправим още тази година с ковид и до края на лятото ще излезем с постигането на т. нар " групов имунитет ".

" Аз съм сюрпризиран от някои изявления. Ние постоянно търсим да погледнем негативната част на нещата, а не виждаме, че имаме 30 хиляди имунизирани за събота и неделя. Няма смисъл да сътворяваме ненужно безпокойствие в хората. Имаме и вид " Б " за доставката на спомагателни количества ваксини ", увери здравният министър.

На въпрос ще отворят ли заведенията от 1 март той отговори: " Ще изчакаме до четвъртък. Не сме се управлявали от дневната база на случаите, а от двуседмичните данни ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР