Здравният министър проф. Костадин Ангелов получи втората доза от ваксината

...
Здравният министър проф. Костадин Ангелов получи втората доза от ваксината
Коментари Харесай

Министър Ангелов след ваксината: Получих тахикардия, а сега кръвното ми е…

Здравният министър проф. Костадин Ангелов получи втората доза от имунизацията против ковид.

Припомняме още, че проф. Ангелов постави началото на имунизационната акция против COVID-19 ден, откакто първата партида на "Пфайзер " и "Бионтех " дойде в България в края на предходната година. Днес здравните управляващи посрещнаха третата поредна пратка от същите производители.

Втората доза ваксина му се слага аудиторията на Клиниката по неврология на УМБАЛ "Александровска ".


Преди да бъде реимунизиран на него му зададоха въпроси за здравословното му положение, мериха му температурата, кръвното и сатурацията, като стана ясно, че е в чудесно здраве.

Проф. Ангелов уточни, че не е боледувал от ковид и, че след имунизацията единствената странична реакция е била болежка в ръката му, която е траяла един ден.

„ Благодаря на всички млади сътрудници в цялата страна, които помогнаха коронавируст да не ни пречупи. Благодарение на тях огромна част от коронавирус отделенията съумяха да се преборят със обстановката., тъй че всички ние през днешния ден да се похвалим със обстановката у нас “, това сподели здравният министър проф. Костадин Ангелов минути откакто получи втората си доза ваксина.

„ Нямам повишено кръвно. Аз съм човек, който в такава ситуация… знаете – страстта е доста мощна, а и когато има толкоз камери против мен постоянно се получава тахикардия и от там се получава артетриалното наблюдение.

Д-р Валериева отново ми мери кръвното и то е 110/70 “, призна проф. Ангелов.

Той сподели, че му предстоят значими срещи през днешния ден, където: „ Ше се обсъдим имунизирането и процеса на имунизиране на българските учители и ограниченията след 4 януари.

Постепенно връщане на учениците в клас. Май най-оптимално е връщането на три класа – от 5 до 12 клас, само че с известно постепателно връщане – може би към 3 седмици да са на учебно заведение, 3 вкъщи.

Когато сме подготвени ще видите решенията в заповед “, безапелационен бе той.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР