Здравният министър проф. Христо Хинков ще отговаря на актуални въпроси

...
Здравният министър проф. Христо Хинков ще отговаря на актуални въпроси
Коментари Харесай

Депутатите от здравната комисия ще питат министър Хинков по актуални теми

Здравният министър проф. Христо Хинков ще дава отговор на настоящи въпроси в парламентарната комисия по опазването на здравето два дни след встъпването си в служба, излиза наяве от дневния ред на Комисията.

Припомняме, че блиц контрола беше плануван още предходната седмица, само че проблемите с болничното заведение в Котел, поради които служебният министър доктор Меджидиев отиде по неотложност в града, станаха причина за анулация на съвещанието. Тогава той трябваше да показа и всички инспекции, осъществени през 2021 година, 2022 година и 2023 година в АГ болница " Майчин дом ", както и отчетите и резултатите от тях, в едноседмичен период. Проверките са осъществявани от Изпълнителна организация " Медицински контрол ", РЗИ - София, НЗОК, СРЗОК и АДФИ.

В отговор на въпрос на Zdrave.net по проблема „ Майчин дом “ министър Хинков съобщи, че му следва занапред да се запознае с казуса, както и че ще чуе мненията и на двете страни преди да вземе решение. Не е ясно обаче дали за късото време, с което разполага до чуването от депутатите, ще успее да се запознае с резултатите от всички, осъществени досега инспекции в болничното заведение.

На утрешното си съвещание народните представители ще създадат трети опита да изслушат и вр. и. д. шеф на НЗОК доктор Йорданка Пенкова. Припомняме, че чуването й преди две седмици беше отсрочено по предложение на депутата от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов, само че без да бъде посочена причина за отлагането.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР