Здравният министър поиска оставката на професор Камен Плочев заради писмо

...
Здравният министър поиска оставката на професор Камен Плочев заради писмо
Коментари Харесай

Парламентарната здравна комисия изслушва шефа на здравната каса Камен Плочев

Здравният министър изиска оставката на професор Камен Плочев поради писмо с искане за актуализация на бюджета на касата. Професорът съобщи през вчерашния ден в предаването „ Още от деня “, че единствено желал да обърне внимание на казуса.

Какво се случи през днешния ден в комисията - ще ни каже Милена Кирова.

Заседанието на Здравната комисия завърши преди няколко минути, съобщи от място репортерът на Българска национална телевизия Милена Кирова. Задълженията на НЗОК към други страни непрестанно нарастват - към 31 януари 2018 година те са повече от 271 млн. лева, съобщи шефът на Здравната каса. В края на януари в Касата е постъпило писмо от Германия, че не се съблюдава срокът от 18 месеца за разплащане към нея. Само към Германия отговорностите са към 100 млн. лева, а Касата разполага единствено със 71 млн. лева

Още една стряскаща статистика уточни Камен Плочев - за 2016 година 334 души, а за 2017 - 332-а души, са подали тъжби към Касата, в които настояват, че им е било отказано лекуване в чужбина поради отговорности на НЗОК към непознатите страни. По тази причина проф. Плочев се е обърнал към Народното събрание - не да желае актуализация на бюджета на Касата, а да търси помощи поддръжка.

От ГЕРБ през днешния ден за следващ път споделиха, че непознаването на процедурите от страна на Плочев не го оневинява, а бюджетът на НЗОК по този начин или другояче е повишен.

От левицата попитаха по какъв начин за едно друго ведомство е можела да се провиснал 100 хиляди добави лв. и попитаха от къде са пристигнали, като допуснаха, че са пристигнали от запаса на държавния бюджет, който е към 3 милиарда лева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР