Здравният министър Костадин Ангелов вече обяви, че се обмисля изтегляне

...
Здравният министър Костадин Ангелов вече обяви, че се обмисля изтегляне
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: Личните лекари внимателно са подбирали пациентите, ваксинирани с Астра Зенека

Здравният министър Костадин Ангелов към този момент разгласи, че се обмисля евакуиране на имунизацията поради слабия интерес към нея. Разбираемо е настояването на пациентите да се ваксинират с нещо, против което няма толкоз приказки. Това сподели пред Българска национална телевизия доктор Гергана Николова.

Тя изясни, че в практиката си има над 40-50 имунизирани с тази ваксина, при които с изключение на нараснала температура, не е следила нищо друго като странични резултати. По думите й персоналните лекари са подбирали деликатно пациентите, на които са сложили " Астра Зенека ", която до неотдавна беше единствената ваксина, с която те разполагаха.

" Самото чувство, че си болен след имунизацията създаваше и една паника у пациентите, тъй като когато имунизираме с другите две, нямат температури и комуникирайки си хората, избират да си слагат такава, след която да нямат температура ", съобщи доктор Николова.

Тя сподели, че има пациенти, които държат да се имунизират с " Астра Зенека ".

Според Николова дадена ваксина би трябвало да се слага за подобаващите за нея пациенти и в избрана съгласно характерността на продукта доза.

" Лекарите сме се съобразявали с всички тези условия и по тази причина сме правили описи ", сподели общопрактикуващият доктор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР