Здравният министър Костадин Ангелов обяви с хладен тон, че ситуацията

...
Здравният министър Костадин Ангелов обяви с хладен тон, че ситуацията
Коментари Харесай

Официално! Локдаунът е обявен - в следващите 10 дни почти всичко затваря, вижте какво остава отворено

Здравният министър Костадин Ангелов разгласи с студен звук, че обстановката в България е тревожна, тъй като ковид ът се популяризира от ден на ден. Той обясни, че е взето решение за по-строги ограничения в страната за интервал от идващите 10 дни.

Преустановяват се визитите в заведения, остават единствено поръчки по домовете, игралните зали и казина също затварят, МОЛ-овете и огромните магазини, като се изключи тези за хранителни артикули, аптеките, банковите институции.

Семинарите, състезанията, тиймбилдингите, фитнесите, плувните комплекси и басейни, културните мероприятия, галерии, концертии, танцови школи, събори и сходни - всички се не разрешават за въпросните 10 дни. Забраняват се сватбите, кръщенета и други с повече от 15 индивида, спортните зали за аматьорски спорт остават отворени, само че без аудитория. Пазарите остават отворени, само че при строги правила за отдалеченост и стерилизация. Групови извънкласни съвещания в учебните заведения се преустановяват.

Ангелов побърза да помоли политиците да не употребяват новия локдаун за политически цели и агитация. 

Това стана ясно по време на обичайния брифинг на Националния действен щаб за битка против ковид а, който се организира всеки четвъртък, само че през днешния ден за пръв път заскъсня с към 15 минути.

Очаквайте детайлности!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР