Здравният министър Костадин Ангелов е повече от гневен от случаите

...
Здравният министър Костадин Ангелов е повече от гневен от случаите
Коментари Харесай

Здравният министъп поиска оставка на болничен директор, отказал да лекува COVID-19

Здравният министър Костадин Ангелов е повече от ядосан от случаите на разкарване по лечебни заведения и и отводи за банкет на позитивни на COVID-19 пациенти. Това стана ясно от негов коментар във фейсбук, в който той показва възмущението си във връзка отвод на шефа на 4-та МБАЛ в София да одобри пациент, болен в тежко положение, в неговата болница.

" Има шефове на лечебни заведения, които не престават да се вършат на неразбрали, няма писмена диря по какъв начин желаят от хората проби, което обезсмисля всякаква инспекция. В съответния случай даже приказваме за потвърден COVID-19. Други мениджъри настойчиво отхвърлят да откриват кревати, пазят си " чисти лечебни заведения ". Няма да стане! ", написа Ангелов и показа, че е изгледал няколко пъти репортаж по националната телевизия за това по какъв начин минава едно дежурство по време на COVID-19.

Ангелов незабавно прикани кметът на София „ Йорданка Фандъкова “ да изиска оставката на шефа на Четвърта градска болница, която е общинско лечебно заведение. Нещо повече – министърът на опазването на здравето е безапелационен, че по най-бързия метод ще внесе ремонти в закона, които да прекратят договорите със Здравната каса на лечебни заведения, отказващи банкет и лекуване на ковид-болни.

" След 20-те секунди, които чух по Българска национална телевизия: Настоявам кмета Фандъкова да изиска оставката на шефа на Четвърта градска. Има или няма организация и каква е тя - виновен е мениджърът на лечебното заведение. За отказващите да открият кревати - въвеждам в Народно събрание законов текст, на чието съображение такива лечебни заведения няма да работят с НЗОК. Ок, " чиста болница ", само че без обществено финансиране ", приключи коментара си той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР