Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която се въвежда

...
Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която се въвежда
Коментари Харесай

Ананиев временно забрани влизането в България

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която се вкарва краткотрайна възбрана за влизането на територията на Р България по отношение на разпространяването на COVID-19, оповестиха от Министерство на здравеопазването. Срокът на деяние на новото ограничаване не се прецизира.
Със заповедта се вкарва и ред за слагане под карантина, както и специфични правила във връзка с лицата, осъществяващи даването на артикули и услуги, показват от министерството. Ето най-важните текстове от новата заповед:
1. Временно се не разрешава влизането на територията на Република България на, с въздушен, морски, железопътен и авто превоз.
2. Временно не разрешавам влизането на територията на Република България на лица, без значение от тяхното поданство, които идват от следните страни членки на Европейски Съюз и страни по Шенгенското съглашение с висок риск на разпространяване на COVID-19: през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопътен и авто превоз.
3.Забраните по т. 1 и 2 не се отнасят за:
а) ;
б) , когато задачата на пътуването е обвързвана упражняваната от тях професия;
в), извършващи търговски въздушен транспорт, и друг транспортен личен състав при необходимост;
г) (държавни ръководители, членове на държавни управления и др.) и членовете на техните делегации, както и дипломати, чиновници на интернационалните организации, военнослужещи и филантропични служащи при изпълнение на техните задължения;
д) ;
е) жители на страни членки на Европейския съюз и на страни по Шенгенското съглашение (включително Сан Марино, Андора, Монако и Ватикана) и жители на трети страни, ;
ж).
Заповедта позволява директно прекосяване през страната на избрани групи жители и строго избрани условия.
Всички лица, които влизат на територията на България се слагат под карантина, като се изключи медицински служащи и транспортен личен състав. За тях се ползват специфични правила, регламентирани в заповедта. Пълният текст можете да намерите ТУК.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 6 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР