Здравните власти във Великобритания препоръчаха 21-дневна карантина за хората, които

...
Здравните власти във Великобритания препоръчаха 21-дневна карантина за хората, които
Коментари Харесай

Великобритания препоръчва 21-дневна карантина на контактни на болни от маймунска шарка

Здравните управляващи във Англия предложиха 21-дневна карантина за хората, които са имали непосредствен контакт със болни от маймунска шарка, заяви Военновъздушни сили.

Протоколът за сигурност касае лицата, които са имали непосреден контакт с заболели или живеещи в едно помещение с болните.

Молбата е тези хора да оповестят за контактите си, последните си пътувания и да заобикалят другарство изключително с хора със слаба имунна система, бременни дами или дребни деца.

Във Англия е известно за 20 случая на маймунска шарка. Това е рядко вирусно заболяване. Срещано е най-вече в отдалечени региони на Централна и Западна Африка. Счита се, че маймунската шарка не може елементарно да се предава, единствено в случай че е имало стеснен физически контакт. Симптомите включват тресчица, болки в мускулите и характерен обрив. Обикновено болестта протича леко и множеството заболели оздравяват за 2-4 седмици.

До момента е известно за 180 случая в 14 страни, множеството от тях в Испания и Португалия. Генетичният разбор на три от образците демонстрира, че вирусът доста наподобява на този, който се е разпространявал в Нигерия през 2018-2019 година.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР