Здравните власти са диагностицирали 17 нови случая на загадъчна белодробна

...
Здравните власти са диагностицирали 17 нови случая на загадъчна белодробна
Коментари Харесай

В Китай има нови случаи на мистериозния вирус

Здравните управляващи са диагностицирали 17 нови случая на загадъчна белодробна болест в централния китайски град Ухан.Досега двама пациенти в Китай са умряли от пневмония, породена от новия тип ковид, за който се допуска, че е зародил на пазар за животни в Ухан, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Коригираната цифра бе оповестена, откакто специалисти са прегледали пациенти с незнайни до момента белодробни болести в няколко лечебни заведения, оповестиха здравните управляващи на Ухан. Общият брой на диагностицираните пациенти, изумени от този нов тип ковид в Китай, набъбна до 62.

От 17-те пациенти, диагностицирани с вируса, трима са в тежко положение, а останалите са постоянни. Властите ще продължат да тестват подозрителни случаи.

Коронавирусите постоянно предизвикват безобидни неразположения като настинки, само че те могат да доведат и до рискови респираторни болести като тежък изострен респираторен синдром (SARS) и близкоизточен респираторен синдром (MERS).

Според експертите новият патоген е сходен на вируса на SARS, само че главните разлики са в протеините, с които вирусът нападна човешките кафези.

Световната здравна организация съобщи, че към този момент няма " ясни доказателства " вирусът от Ухан да се популяризира посредством контакт с хора. В същото време специалисти от английския Кралски лицей в Лондон предизвестиха да не се изключва предаването от човек на човек въз основа на предишния опит с огнища на SARS и MERS.

Здравните управляващи в Ухан оповестяват, че броят на инфектираните хора е 62, само че специалисти допуснаха в изследване, оповестено в петък, че в град Ухан може да има 1700 случая.

Появата на вируса поражда безпокойствие, защото стотици милиони хора се готвят да пътуват по време на китайската Нова година по-късно този месец.

Има известия за болни от вируса в няколко китайски града и в други страни, в това число Тайланд и Япония.
Летищата в няколко прилежащи страни на Китай вкараха инспекции на идващите пасажери.

В Съединени американски щати на летищата в Ню Йорк, Сан Франциско и Лос Анджелис започнаха медицински инспекции на идващите от Ухан.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР