Здравните власти предупреждават хората, които са заразени с маймунска шарка,

...
Здравните власти предупреждават хората, които са заразени с маймунска шарка,
Коментари Харесай

Стопаните може да заразят домашните си любимци с маймунска шарка

Здравните управляващи предизвестяват хората, които са инфектирани с маймунска шарка, да стоят надалеч от домашните си любимци , тъй като животните са изложени на риск също да се заразят с вируса, заяви Асошиейтед прес.

Центровете за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати от месеци предизвестяват за това на фона на разпространяването на заболяването в Съединени американски щати.
Предупреждението обаче притегли внимание още веднъж, откакто предходната седмица в сп. " Лансет " бе обявено за случай на италианска хрътка, заразила се с вируса на заболяването във Франция.

Кучето е домакински любим на двойка мъже и спи в леглото на стопаните си. Мъжете се заразяват с маймунска шарка и получават кожни обриви и други признаци. По-късно кучето също демонстрира кожни признаци и е диагностицирано с вируса на шарката.

Инфекции с вируса на маймунска шарка са открити и при гризачи и други диви животни, които може да разпространят вируса измежду хората. 

Домашните любимци, които влизат в непосредствен контакт с болен човек със признаци, би трябвало да бъдат държани вкъщи и надалеч от други животни и хора за 21 дни след последния контакт със болестта, поучават от Центровете за надзор и профилактика на болесттите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР